ATELIER Alkema
NIEUWS
December 2014 - Panorama in EYE
Op 12 december opent in EYE het Panorama: de nieuwe permanente presentatie van apparaten met enkele topstukken uit de collectie. Aan de hand van de topstukken worden verhalen verteld uit de geschiedenis van film en over de zoektocht naar bewegend beeld.
beeld: Dewar & Gicquel

Metrostation Rokin - vanaf november 2014
ATELIER Alkema is als projectmanager verbonden aan het kunstproject voor de Noord-Zuidlijn op station Rokin. Het project toont straks een selectie van 20.000 archeologische objecten die zijn gevonden tijdens de werkzaamheden aan de Noord-Zuidlijn. Het kunstproject wordt ontwikkeld door het kunstenaarsduo Dewar & Gicquel. Oplevering in 2017.
Ontwerp gebouw Hans van Heeswijk architecten

Start ontwerp voor MORE oktober 2014
ATELIER Alkema ontwerpt de openingstentoonstelling voor Museum MORE te Gorssel. De openingstentoonstelling toont een chronologisch overzicht van de collectie van het museum. Opening op 22 mei 2015.
September 2014
ATELIER Alkema ontwerpt de nieuwe inrichting en museale presentatie van museum De Zwarte Tulp te Lisse. Het museum vertelt het verhaal van de bollencultuur in Nederland. Opening in juni 2015.
Zomer 2014
ATELIER Alkema heeft de werkzaamheden aan de Ido-Ynte-state te Neede afgerond. Het huis wordt bewoond.
Maart 2014
ATELIER Alkema verzorgt het projectmanagement voor de nieuw te ontwikkelen presentatie in het OorlogsVerzetsMuseum Rotterdam. Het verhaal van het bombardement op Rotterdam in 1940 en de betekenis daarvan voor de stad is het uitgangspunt voor de presentatie. Opening op 24 april 2015. Samenwerkende partijen: Opera Amsterdam, Studio Louter, Tinker.
Ynte Alkema Amsterdam 2019