ATELIER Alkema
NIEUWS
Bron: Museum Prinsenhof - fotografie: Marco Zwinkels

Oktober 2015
ATELIER Alkema ontwerpt de tentoonstelling Kijk, Jan Schoonhoven, voor Museum Prinsenhof Delft. De tentoonstelling toont hoe de stad Delft een belangrijke inspiratiebron is voor het abstracte werk van Jan Schoonhoven. De opening was op 30 oktober 2015.
Juni 2015
Op 24 juni vond de opening plaats van de door ATELIER Alkema ontworpen nieuwe inrichting en museale presentatie van museum De Zwarte Tulp te Lisse. Het museum vertelt het verhaal van de bollencultuur in Nederland.
Bron: Museum MORE - beeld: Sander Stoepker

Opening bij MORE op 30 mei 2015
ATELIER Alkema ontwerpt de openingstentoonstelling voor museum MORE te Gorssel. De openingstentoonstelling toont een chronologisch overzicht van de collectie van het museum.
bron: Museum Arnhem - Philip Sajet, Palet collier

Vaste presentatie sieradencollectie Museum Arnhem
ATELIER Alkema ontwerpt de nieuwe sieradenpresentatie voor Museum Arnhem. De presentatie is onderdeel van de vaste presentatie van het museum. Oplevering in mei 2015.
Ontwerp prijsbokaal voor EYE PRIZE 2015
Tijdens het filmbal in EYE Filmmuseum wordt de EYE PRIZE 2015 uitgereikt aan Hito Steyerl. De prijsbokaal is ontworpen door ATELIER Alkema in samenwerking met Joseph Plateau, grafisch ontwerpers.
fotografie: MIke Bink

Burgemeester Aboutaleb opent '40-'45 NU
Burgemeester Aboutaleb opent op 27 maart 2015 de nieuwe presentatie in het OorlogVerzetsmuseum Rotterdam. ATELIER Alkema is verantwoordelijk voor het projectmanagement.
Ynte Alkema Amsterdam 2019