ATELIER Alkema
NIEUWS
Maquette tentoonstelling

Opening oktober 2017
DNA van Nederland
ATELIER Alkema ontwerpt samen met Cecilia Hendrix de tentoonstelling DNA van Nederland voor Museum Prinsenhof Delft. De tentoonstelling toont een groot aantal vaderlandse relieken en vertelt het verhaal achter deze objecten.
Hermanus Berserik. Luchtschip no. 4 (1967). Collectie Museum MORE - Pictoright.

Opening oktober 2017
Hermanus Berserik - De wereld onder een stolp
ATELIER Alkema ontwerpt de vitrines voor overzichtstentoonstelling van het oevre van Hermanus Berserik in Museum MORE. De vitrines tonen een aantal van de in de schilderijen afgebeelde objecten.
Gerrit Berckheyde - Gezicht op de synagogen (Collectie JHM).

Opening voorjaar 2017
Geschiedenis 1600 -1900 - Joods Historisch Museum
In samenwerking met bureau OTW verzorgt ATELIER Alkema de herinrichting van de vaste presentatie van de 'Geschiedenis 1600 -1900' in het Joods Historisch Museum, onderdeel van het Joods Cultureel Kwartier Amsterdam. De tentoonstelling vertelt hoe migranten, conversos en joden, naar de Republiek komen, leden worden van religieuze gemeenschappen, vervolgens na 1796 Nederlandse burgers worden en onderdeel van de Nederlandse nationale identiteit.
Ludolph George Julius Berkemeier - Opkomende bui (collectie HDMZ).

Start project december 2016. Opening museum voorjaar 2018.
HDMZ - Museum Zandvoort
ATELIER Alkema ontwerpt de museale presentatie en inrichting van het nieuw te bouwen museum HDMZ te Zandvoort. Het gebouw is ontworpen door AG architecten, Haarlem. Het museum komt voort uit een particulier initiatief en heeft de ambitie om het cultuur-historische museum van Zandvoort te worden. Het museum wil, gebruikmakend van de modernste technieken, het verhaal vertellen van de geschiedenis van het dorp en haar directe omgeving, vanaf haar vroege ontstaansgeschiedenis tot aan de meest recente gebeurtenissen.
Project in samenwerking met Lyske Gais.
Bron: EYE Filmmuseum. fotografie: Iwan Baan

Oplevering maart 2017
EYE Filmmuseum Amsterdam
ATELIER Alkema ontwerpt de sponsoruitingen voor het EYE Filmmuseum in Amsterdam.
Ynte Alkema Amsterdam 2019